НачалоНовини 2019/12Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.12.2019 - Уроци „Зима в гората“ за децата от Шумен

Уроци „Зима в гората“ преподават горските педагози от Шумен на деца от детски градини и училища. Интересът към заниманията е голям и от края на ноември до сега са проведени 10 урока с повече от 200 деца. 

Малчуганите научават какво се случва с дърветата в гората през зимата и как животните преживяват студените месеци. Децата надгражат познанията си за навиците на дивите обитатели и влизат в ролята на горски животни. Експертите от ПП „Шуменско плато“, СИДП, ДГС - Шумен и ДГС - Смядово представят чрез игри основните дървесни видове на шуменското плато, значението им за пречистването на въздуха и за защитата от ерозия. Чрез стари снимки научават, че шуменското плато е било незалесено и сегашните горски масиви са резултат от дългогодишния труд на леосовъдите. 

В специална игра децата разпознават дърветата, които остават зелени през зимата. Малчуганите откриват разликите между иглолистните видове по клонките и шишарките. 

Горските педагози предоставят материали за изработване на картички на горска тематика, които да носят духа на зимата и предстоящите празници. Детските ръце творят елхички, борчета, еленчета и коледни украси.

Уроците „ Зима в гората“ ще продължат да се провеждат в различни училища в Шумен и областта и през следващите седмици.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност