НачалоНовини 2019/12Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

10.12.2019 - Третокласници от Бургас „надникнаха“ в гората на ДПП „Странджа“!

Експерти от ДПП „Странджа“ днес гостува на децата от ОУ „П.Р.Славейков“-Бургас. Младите природолюбители научиха каква е разликата между иглолистни и широколистни дървета. Как изглежда уникалната гора на ПП „Странджа“ през различните сезони. Децата сътвориха с много въображение уникални картички с природни  материали, които им бяха предоставени от гостите – листа, иглички, плодчета, клонки на най-често срещаните дървета и храсти в Странджа. Най-интересно и забавно за малчуганите беше засаждането на жълъдчета, от които тази зима ще поникнат млади фиданки. Малките растения ще бъдат обгрижвани от учениците, като дръвчетата и децата ще растат заедно занапред. През пролетта фиданките ще бъдат посадени в двора на училището. В този уникален учебен час третокласници от Бургас „надникнаха“ за съвсем кратко в гората на ДПП „Странджа“ и това им хареса!

Поканата за днешната полезна и приятна среща между екип на ДПП „Странджа“ и  възпитаниците на ОУ „П.Р.Славейков“-Бургас беше по покана и инициатива на Ваня Алтънджиян, учител по природни науки.

През пролетта на 2020 г. децата от третите класове на училището предвиждат да посетят и проведат часове в класната стая на открито в ЗМ „Марина река“ в ПП „Странджа“.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност