НачалоНовини 2019/12Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.12.2019 - Деца от Шумен изработиха коледни картички за служители по горите

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ от групите за занимания по интереси при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това е поредна инициатива на клубовете и горските педагози от Природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие. С малчуганите вече са проведени няколко урока за гората, а при последната съвместна среща учениците научиха кои са природните паркове в България, в кои региони на страната се намират и каква е дейността им. Изработените картички ще бъдат изпратени до всички дирекции на паркове, до Изпълнителната агенция по горите и институциите, които са свързани с опазването на горите и дивата природа. 

Горските педагози благодариха на четвъртокласниците и техните ръководители за проявената отзивчивост и сръчност. Децата получиха стенен календар със снимки на защитените хищни птици в природните паркове в България.  

През последните два месеца над 450 деца са участвали в уроците „Зима в гората“. Занимания се проведоха в различни училища и детски градини в Шумен, Нови пазар и Смядово. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност